Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Šesť rokov je v kóme

Rodičia sa o syna starajú s veľkou láskou. Tešia sa z každého jeho úsmevu.
Rodičia sa o syna starajú s veľkou láskou. Tešia sa z každého jeho úsmevu.

TRENČIANSKE TEPLICE - Pred šiestimi rokmi sa rodičom Gabriela Solníka (27) zrútil svet. Ich syn mal nehodu. Jeho spolujazdec zomrel, vodič sa ľahšie zranil a Gabriel je odvtedy v bdelej kóme. Nehýbe sa, nerozpráva, nevníma starostlivosť rodičov. Vieru a Daniela Solníkovcov trápi, že za nehodu dodnes nikoho nepotrestali.

„Nehoda sa stala takmer presne pred šiestimi rokmi - 24. februára. Bola námraza. Syn sa vracal s kamarátmi zo zábavy. Išli rýchlo a bol v tom aj alkohol,“ spomína Daniel Solník. Šoféroval Milan R. (24), ktorý nemal vodičák a bol pod vplyvom alkoholu. „Gabriel zostal po nehode v bdelej kóme,“ smúti otec, ktorý takmer dvojmetrového syna každé dve hodiny zdvíha, mení mu polohu, prebaľuje, kŕmi. Gabriel si pri nehode zlomil lebku, chrbticu a poškodil miechu.

Rodičia tušia, že jeho stav sa už nezmení, dúfajú však v zázrak a veria, že súdy celý prípad konečne uzavrú. „Trvá to pridlho. Už sme sa sťažovali aj na prieťahy v konaní,“ povedal D. Solník. Podľa predsedu Okresného súdu v Trenčíne Michala Antalu k nim spis zaslali v januári 2004. Musel sa však vrátiť na došetrenie. Dnes sa nehodou opäť zaoberá vyšetrovateľ. Prieťahy v konaní pripustil aj Krajský súd v Trenčíne, ktorý sťažnosť D. Solníka uznal za čiastočne odôvodnenú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu