Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pár dní po Martinovi je zima stále v kóme: Predpoveď počasia na víkend!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Počasie sa v posledných dňoch na Slovensku veľmi nezmenilo a pokračovanie mierneho priebehu jesene môžeme očakávať aj tento víkend. Pozor si však opäť dajte na nárazový vietor, ktorý lístie zo stromov rozfúka na všetky svetové strany a na husté hmly na cestách!

Predpoveď na piatok (14. 11. 2014)

Pár dní po Martinovi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Naše územie sa dnes nachádza medzi hlbokou tlakovou nížou západne od Írska a mohutnou tlakovou výšou nad Ruskom. Bude prevažne polooblačno, na strednom a východnom Slovensku ojedinele slabý dážď. Najvyššia denná teplota dosiahne 11 až 17 stupňov Celzia a teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 7 °C. Bude viať len mierny, na juhozápade postupne juhovýchodný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Pre takmer celé Slovensko dnes platí výstraha prvého stupňa pred výskytom hmiel s dohľadnosťou 50 až 300 metrov. Výstrahy platia od 7.00 do 11.00 h, hmly sa však môžu objaviť aj od 22.00 do 23.00 h.

Predpoveď na sobotu (15. 11. 2014)

Pár dní po Martinovi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Prvý voľný víkendový deň bude naše územie zasahovať rozsiahla tlaková níž od Grónska cez Britské ostrovy až nad západné Stredomorie. Očakávame polooblačno až oblačno, v nižších polohách sa miestami vyskytne hmla alebo nízka oblačnosť. Ojedinele sa môžu objaviť slabé zrážky.

Nočná teplota klesne na 8 až 2 °C, denná vystúpi na 9 až 15 stupňov Celzia. Juhovýchodný vietor rýchlosti 3 až 7, na západe miestami v nárazoch okolo 15 m/s (10 až 25, nárazy 55 km/h), nám môže znepríjemniť jesennú prechádzku.

Predpoveď na nedeľu (16. 11. 2014)

Pár dní po Martinovi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Po prednej strane tlakovej níže nad západnou Európou k nám postúpi od juhu až juhozápadu zvlnené frontálne rozhranie. V dôsledku toho bude oblačno až zamračené a od juhozápadu postupne na mnohých miestach dážď

Nočná teplota zostúpi na 8 až 3 stupňov Celzia, denná teplota dosiahne 7 až 13 stupňov Celzia. Juhovýchodný vietor 3 až 7, na západe v nárazoch môže zosilnieť na 12 m/s (10 až 25, nárazy 45 km/h).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu