Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Predpoveď počasia na budúci týždeň: Vietor, dážď, hmly, čaká nás jeseň ako vyšitá!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: aboutourkids.org )

BRATISLAVA - Tí, ktorí si od novembrového počasia sľubujú slnečné lúče a vychádzky do prírody, nebudú veľmi nadšení. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu to so stupňami pôjde nasledujúci týždeň dolu vodou. Navyše nás väčšinou čaká zamračená obloha a nevyhnú sa nám ani prehánky a dážď.

V pondelok bude na Slovensko od juhu prúdiť teplý vzduch, ktorý nám prinesie polooblačné až oblačné počasie s ojedinelými prehánkami alebo slabým dážďom. Najvyššia denná teplota vystúpi na 12 až 18 stupňov. Fúkať má juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou 5 až 20 km/h.

V utorok bude prevažne polooblačno, ráno a dopoludnia miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota klesne na 11 až 5, denná sa vyšplhá na 13 až 19 stupňov. Nepoteší nás juhovýchodný až južný vietor vanúci rýchlosťou 5 až 20 km/h, na západe rýchlosťou 20 až 30 km/h, kde môže v nárazoch dosiahnuť až okolo 55 km/h.

Prílev teplého vzduchu bude pokračovať aj v stredu, čo sa odrazí na polojasnom až oblačnom počasí. Ráno a dopoludnia sa môže miestami vyskytnúť hmla, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Ojedinele pribudnú aj slabé zrážky. Nočná teplota zostúpi na 11 až 5, denná dosiahne 11 až 17 stupňov.

Vo štvrtok má počasie v strednej Európe ovplyvňovať brázda nízkeho tlaku vzduchu, spojená so zvlneným studeným frontom. Treba sa preto pripraviť na oblačnú až zamračenú oblohu, hmlu a na najmä na západe aj na dážď či prehánky. Ortuť teplomera v noci bude ukazovať 10 až 4, cez deň 10 až 15 stupňov.

Prevažne oblačné počasie s hmlami a mrholením na náš čaká aj v piatok. Nočná teplota spadne na 8 až 3, denná dosiahne 9 až 14, pri hmle len okolo 6 stupňov. V sobotu treba rátať so zamračenou oblohou, na horách a ojedinele aj v nižších polohách môže byť slnečno. Nočná teplota klesne na 8 až 2, denná sa vyšplhá na 6 až 12 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu