Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Víkendová predpoveď počasia: Silný vietor vystrieda ochladenie, záver vás poteší!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Ak si budete chcieť v piatok poobede púšťať šarkany, s najväčšou pravdepodobnosťou vám uletia. Na severe a strede Slovenska by malo byť riadne veterno! Cez víkend sa počasie síce upokojí, ale zotrvá v pochmúrnom závoji.

Predpoveď na piatok (07. 11. 2014)

Víkendová predpoveď počasia: Silný
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Hoci v piatok bude ešte do našej oblasti prúdiť teplý vzduch, z noci na ráno sa ochladí. Počas dnešného dňa bude oblačno až zamračené, na západe aj s občasným dažďom. Teploty vystúpia na 12 až 17 stupňov Celzia. 

Počasie na horách sa bude niesť v znamení zamračenej oblohy a zodpovedajúcich teplôt. Vo výške 1000 m by malo byť prevažne oblačno, s najnižšou rannou teplotou 7 a najvyššou dennou 12 °C. Najchladnejšie bude vo výške 2000 m, kde teplota vystúpi na maximálne 7 °C.

Výstraha pred silným vetrom

Slovenský hydrometeorologický ústav zároveň vydal výstrahu prvého stupňa pred silným vetrom na hrebeňoch hôr severného a stredného Slovenska, ktorá potrvá do 18.00 hod. Vietor dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 17-25 m/s, čo predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Výstraha platí pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Žilina, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Brezno, Banská Bystrica, Turčianske Teplice a Prievidza.


Predpoveď na sobotu (08. 11. 2014)

Víkendová predpoveď počasia: Silný
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Počasie nad stredoeurópskym vnútrozemím bude ovplyvňovať zvlnené 
frontálne rozhranie. V sobotu bude oblačno až zamračené a na viacerých miestach očakávame dážď. Nočná teplota dosiahne 11 až 6 stupňov Celzia a denná 10 až 15 °C. Počas dňa bude viať len slabý vietor.

Predpoveď na nedeľu (09. 11. 2014)

Víkendová predpoveď počasia: Silný
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

V nedeľu sa začne frontálne rozhranie nad naším územím rozpadávať, čo bude viesť k zmenšenej oblačnosti. V noci môže na viacerých miestach pršať, ale cez deň očakávame len občasné prehánky. Nočná teplota vystúpi na 10 až 5 °C a denná na 11 až 16 stupňov Celzia. Počas dňa bude fúkať juhovýchodný vietor rýchlosťou  2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu