Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Polícia hľadá neznámeho páchateľa: Vyšetruje podvod s pôžičkami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Policajti zo Spišskej Novej Vsi vyšetrujú podvod s pôžičkami. Zatiaľ nezistený páchateľ začiatkom marca tohto roka uverejnil na internete inzerát, v ktorom ponúkal pôžičky. Naň odpovedal 28-ročný muž zo Spišskej Novej Vsi, ktorý cez mail požiadal o pôžičku vo výške 6 000 eur. Poškodenému mužovi následne zatelefonovala neznáma osoba, ktorá od neho ešte pred podpisom zmluvy žiadala peniaze. Dokopy poškodený zaplatil vopred 495 eur, išlo o zaplatenie postenia pôžičky a o prvé dve splátky. Sľúbenú pôžičku však nikdy nedostal. O prípade informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová

Poistenie pôžičky i prvé dve splátky podvedený muž uhradil na bankový účet. Ako informovala Mésarová, polícia zistila, že majiteľom účtu je mladý Trebišovčan. Ten však uviedol, že účet v banke si zriadil na požiadanie neznámeho muža z Michaloviec, ktorý mu sľúbil, že mu sprostredkuje prácu v zahraničí. Trebišovčan tak mužovi odovzdal všetky podklady k účtu za to, že mu vybaví pracovné povolenie. Neznámy muž sa potom už viac neukázal.

Polícia však má kamerový záznam z bankomatu v Sečovciach, kde je zatiaľ neznáma osoba, ktorá v máji tohto roka vybrala po dvakrát z tohto bankomatu peniaze, dokopy 1 100 eur. Peniaze neznáma osoba vybrala z účtu, ktorého majiteľom je spomínaný Trebišovčan. Polícia zatiaľ nevie, kto je osoba vyberajúca z bankomatu. O pomoc preto žiadajú aj verejnosť. Ide o muža, ktorý mal v tom čas oblečené tmavé tričko a následne tmavú mikinu zn. Adidas. Svedkovia, ktorí spoznali neznámeho muža pri bankomate, to môžu ohlásiť na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na linke 158. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu