Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Milan Kňažko končí v TV JOJ

Milan Kňažko
Milan Kňažko

BRATISLAVA - Milan Kňažko k 28. februáru 2007, po dohode s majiteľmi televízie, odchádza z postu generálneho riaditeľa TV JOJ. "Rozhodol som sa odísť, pretože sa chcem opäť venovať najmä hereckej práci a dostal som z tejto oblasti viacero zaujímavých ponúk," hovorí Milan Kňažko.

"Práca, ktorú počas uplynulých štyroch rokov pre televíziu pán Kňažko odviedol, sila jeho osobnosti a charizma, ktorú použil, keď to televízia najviac potrebovala, si zasluhujú veľkú úctu a uznanie. Televízia s ním určite chce spolupracovať aj v budúcnosti," povedal dnes výkonný riaditeľ TV JOJ Matej Ribanský, ktorý je zodpovedný za vedenie televízie. Milan Kňažko bol generálnym riaditeľom TV JOJ od 28. januára 2003 a bol prítomný pri viacerých úspešných projektoch televízie.

"Veľmi ma teší úspech Inkognita a viac ako štvornásobný rast sledovanosti denného spravodajstva," hodnotí rast TV JOJ Milan Kňažko. "JOJ-ka pre mňa zostáva určite najbližšou zo všetkých televízií," uzatvára.

Novým vlastníkom TV JOJ je spoločnosť J&T MEDIA ENTERPRISES, ktorá vlastnila spravodajskú televíziu TA3. Pôvodný majiteľ TV JOJ - spoločnosť GRAFOBAL GROUP - získal naopak televíziu TA3. S výmenou majiteľov televízií 20. februára súhlasila Rada pre vysielanie a retransmisiu. Príslušné zmluvy o tejto výmene boli podpísané v polovici januára.


MILAN KŇAŽKO sa narodil 28. augusta 1945 v Horných Plachtinciach, okres Veľký Krtíš. V roku 1968 absolvoval Hereckú fakultu VŠMU. V štúdiu pokračoval ďalšie dva roky postgraduálne na univerzite v Nancy vo Francúzsku. Po návrate pôsobil v Divadle na korze, ktoré sa v roku 1971 pričlenilo k Novej scéne. V roku 1985 dostal angažmán v Slovenskom národnom divadle, kde pracoval do roku 1990. Stvárnil tiež množstvo televíznych a filmových postáv. V novembri 1989 bol spoluzakladateľom hnutia Verejnosť proti násiliu. Od decembra 1989 do júna 1990 bol poradcom prezidenta ČSFR v Prahe a zároveň poslancom Snemovne ľudu Federálneho zhromaždenia ČSFR. Od júna 1990 do 28. augusta 199O bol ministrom medzinárodných vzťahov SR. Od 24. júna 1992 do 19. marca 1993 bol podpredsedom vlády SR a ministrom zahraničných vecí SR. Od marca 1993 do októbra 1998 bol poslancom NR SR. V rokoch 1998 až 2002 bol ministrom kultúry SR. V novembri 2002 sa stal prezidentom Medzinárodného filmového festivalu Bratislava. Od januára 2003 do februára 2007 bol generálnym riaditeľom televízie JOJ. Je ženatý a má tri deti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu