Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Bojuje proti čiernym stavbám - podpálili mu dom!

Právnik Martin Rohaľ Iľkiv (26): „Takúto spúšť nám narobil podpaľač.“ Zobraziť galériu (2)
Právnik Martin Rohaľ Iľkiv (26): „Takúto spúšť nám narobil podpaľač.“

BRATISLAVA - Facka občianskej aktivite! Takto posudzuje podpálenie strechy domu na Timravinej ulici rodina Rohaľa Iľkiva. Po gaunerovi, ktorý požiarom narobil škodu za dva až tri milióny korún, pátrajú policajti.

Požiar strechy zobudil spolumajiteľa domu Ivana Rohaľa Iľkiva (63) krátko pred piatou hodinou ráno. „Počul som praskot na povale. Snažil som sa plamene uhasiť hasiacim prístrojom, ale márne,“ tvrdí nešťastný muž. Privolaní hasiči oheň na streche zahasili za dve hodiny. „Podpaľač prestrihol pletivo na plote a prineseným rebríkom vyliezol na strechu. Potom na nej uvoľnil niekoľko škridlí, z kanistra vylial na povalu horľavinu a tú zapálil,“ povedal syn majiteľa domu, právnik Martin Rohaľ Iľkiv (26), ktorý patrí k aktivistom Združenia občanov lokality Hrad - Slavín.

„Bojujeme proti čiernym stavbám, proti likvidácii charakteru Starého Mesta, ktorú bezohľadne poškodzujú viacerí investori,“ vraví právnik. Podpálenie strechy ich domu považuje za facku občianskej aktivite. Oheň vystrašil aj Martinovu manželku, ktorá je tehotná. „Máme sa báť, že zajtra nás zabijú?“ neskrýva obavy Martinova mama. Požiar zničil väčšinu strechy a na povale skladovaný starožitný stolík z čias Ľudovíta XIV., vzácne hodiny a drahý bicykel. „Požiar, pri ktorom sa nikto nezranil, vyšetrujeme ako poškodzovanie cudzej veci,“ informovala Tatjana Kurucová z krajskej polície.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu