Piatok31. máj 2024, meniny má Petrana, Petronela, Nela, zajtra Žaneta

Doktor Úplatok odignoroval súd kvôli údajnej chorobe

Štvrtok 18:20 hod. Ostrava, Záchranná služba: Najvyššiemu súdu poslal Patro péenku, večer sa však na svoju službu dostavil. Zobraziť galériu (2)
Štvrtok 18:20 hod. Ostrava, Záchranná služba: Najvyššiemu súdu poslal Patro péenku, večer sa však na svoju službu dostavil.

BRATISLAVA - Ortopéd Pavol Patro (52), ktorý podľa obžaloby počas štyroch rokov zobral od pacientov „všimné“ v celkovej výške jeden milión korún, sa aj včera vyhol spravodlivosti. Namiesto účasti na súde, ktorý ho mohol definitívne poslať za mreže, odfaxoval potvrdenie o svojej práceneschopnosti.

Prekvapením však bolo, že tak veľmi chorý doktor sa podľa našich informácií chystal včera odkrútiť si svoju službu v ostravskej záchranke. O flek primára ortopédie v Trenčíne prišiel Patro pre porušenie pracovnej disciplíny. Špeciálny súd ho vlani v júni poslal za korupciu na 3,5 roka do basy. Okrem toho, že má ísť za mreže, si ako lekár po odsedení trestu v nemocnici „neškrtne“ ďalších šesť rokov. Jeho advokát sa však proti rozsudku odvolal na Najvyšší súd. A včera sa naň doktor Úplatok mal dostaviť osobne.

Doktor Patro však ochorel. Advokátovi ešte ráno odfaxoval potvrdenie o práceneschopnosti, ktoré mu vystavil lekár z Ostravy. Podľa neho doktor Patro zvracal, potrebuje pokoj a musí dodržiavať stanovenú diétu. Potvrdenie o „péenke“ včera advokát predložil aj senátu Najvyššieho súdu. Keďže Patro trval na svojej účasti na pojednávaní, súd sa odročil na 22. marca.

Nový Čas však zistil šokujúcu skutočnosť. Doktor Úplatok sa včera veselo chystal do práce v ostravskej záchranke. To, že plánuje ísť do služby, nám potvrdil jeden z jeho českých kolegov. Do práce mal podľa služobného rozpisu prísť na pol siedmu večer. Jeho dcéra nám povedala, že počas dňa sa v Trenčíne na adrese, kam mu chodia aj zásielky zo súdu, nezdržiaval.

Podľa obžaloby bral bývalý primár ortopédie v trenčianskej nemocnici úplatky štyri a pol roka, až kým ho polícia nezadržala priamo pri preberaní peňazí od pacientky z Nového Mesta nad Váhom. „Všimné“ za jednu operáciu sa pritom pohybovalo v desiatkach tisíc korún, celkovo od pacientov vylákal takmer jeden milión Sk. K prijímaniu úplatkov sa neskôr sám priznal. Väčšinou si ich pýtal od starších ľudí alebo pacientov s nižšími príjmami. Jedného z nich pritom „donútil“, aby kvôli úplatk u za operáciu predal aj svoje auto.

Čo ak klamal...

Podľa slov riaditeľky kancelárie Najvyššieho súdu Evy Rupcovej v prípade, že sa preukáže, že doktor Patro zavádzal súd, predseda senátu mu môže udeliť poriadkovú pokutu až do výšky niekoľko desiatok tisíc korún. Na najbližšie pojednávanie ho môže dať predviesť aj políciou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu