Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Srbsku havaroval nitriansky autobus s 59 Slovákmi: Turisti sa vracali z Grécka!

Pri havárii sa zranilo osem ľudí
Pri havárii sa zranilo osem ľudí (Zdroj: www.rts.rs)

BELEHRAD – Osem cestujúcich utrpelo dnes ráno zranenia, keď na srbskej diaľnici Belehrad-Niš pri Vrčine narazil turistický autobus zo Slovenska do nákladného auta s návesom.

Ako informovala cestovná kancelária Aeolus, v nitrianskom autobuse sa nachádzalo 59 cestujúcich a išlo o posledný sezónny zájazd z Grécka. „Išlo o cestujúcich z kombinovaného zájazdu, ktorí sa vracali z prímorského mestečka Parga a ostrova Kefalónia,“ povedala pre Topky zamestnankyňa cestovnej kancelárie.

Podľa hovorcu zdravotníkov previezli do nemocnice štyri ženy a štyroch mužov. Títo cestujúci z autobusu utrpeli väčšinou ľahké zranenia, konkrétne pomliaždeniny. K nehode došlo okolo 7.15 h, uviedol portál denníka Blic. Autobus narazil do nákladného auta, ktoré išlo pred ním, pravou stranou. Zo záberov odvysielaných RTS vidno, že má nitrianske evidenčné číslo a patrí cestovnej kancelárii Aeolus. 

Havarovaný autobus so slovenskými turistami

Sedem zranených už prepustili z nemocnice

Sedem z ôsmich zranených z havarovaného slovenského autobusu v Srbsku už prepustili z nemocnice a spolu s ďalšími cestujúcimi sa vrátia na Slovensko. Z dôvodu potreby ďalších vyšetrení zatiaľ v nemocnici ostáva jedna Slovenka. Medzi zranenými bola aj jedna občianka ČR.

Ako uviedol Peter Susko z Ministerstva zahraničných vecí SR, srbská strana pripravila náhradný autobus, ktorý turistov vracajúcich sa z Grécka odvezie na maďarské hranice. Tam ich prevezme autobus cestovnej kancelárie Aeolus, ktorej havarované vozidlo patrí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu