Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pes vyňuchal u študenta marihuanu!

Pri Michalovi sa počas cvičnej akcie pristavil pes a začal na neho štekať. Mladík mal pri sebe marihuanu.
Pri Michalovi sa počas cvičnej akcie pristavil pes a začal na neho štekať. Mladík mal pri sebe marihuanu.

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - Tak tomu sa hovorí - byť v nesprávnom čase na nesprávnom mieste! Colníci chceli študentom učilišťa v Kysuckom Novom Meste ukázať, ako vyhľadávajú drogy.

Pri cvičnej akcii v škole našiel služobný pes u učňa Michala (18) 2 gramy marihuany. Okrem toho mal v batohu aj vodné fajky, cez ktoré sa táto ľahká droga fajčí. Mladíka si zo školy odviedla polícia a teraz mu hrozia tri roky basy!

Cvičnú akciu, ktorá mala spropagovať prácu colníkov, zorganizovalo učilište v Kysuckom Novom Meste už druhýkrát. Niektoré triedy so služobným psom prehľadali príslušníci bratislavského Colného kriminálneho úradu. Pes vycvičený na vyhľadávanie drog sa však pristavil pri jednom zo študentov a dal psovodovi signál štekotom. V jeho batohu našli colníci sušenú rastlinu a aj vodné fajky. „Zarazilo ma to. Privolali sme policajtov, ktorí si študenta odviedli na oddelenie,“ povedal riaditeľ učilišťa František Korenčík. Škola Michala podmienečne vylúčila na jeden rok. „Ak sa dopustí ďalšieho vážneho porušenia školského poriadku, zo školy ho vylúčime úplne. Michal je inak bezproblémový žiak, učí sa celkom dobre,“ dodal riaditeľ učilišťa.

Marišku si Michal kúpil v Žiline. „Každý to už vyskúšal, tak som chcel aj ja. V centre Žiliny som si od dvoch mužov vypýtal cigaretu. Namiesto nej mi však ponúkli marihuanu, tak som si ju kúpil za 1 500 Sk,“ povedal Michal, ktorý to teraz poriadne ľutuje. „Nosil som ju v batohu. Zabudol som si ju vyložiť a schovať. Potom mi ju v škole našiel pes,“ dodal mladík, ktorého viac ako podmienečné vylúčenie zo školy trápia opletačky so zákonom. Polícia Michala obvinila z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok a v prípade uznania viny mu hrozia až tri roky za mrežami.

Reflex: Pestovanie marihuany nie je v ČR trestné >>

Ako je to u nás?

Na Slovensku je pestovanie konopy naďalej trestné. Podľa policajného hovorcu Martina Korcha vlani polícia zhabala viac ako 10 kilogramov marihuany. Kto na Slovensku pestuje konopu, dopúšťa sa zločinu, za ktorý mu hrozí väzenie od jedného roka až po doživotie podľa závažnosti skutku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu