Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Britka Kirsty po štyroch dňoch na Slovensku nás vychválila: Ktoré mestu ju chytilo za srdce?

Kirsty je metropolou východu veľmi nadšená. Zobraziť galériu (3)
Kirsty je metropolou východu veľmi nadšená. (Zdroj: NoPlaceToBe.com)

KOŠICE – Nedávno sa istá britská učiteľka menom Kirsty dostala na Slovensko a o jeho krásach napísala na svojom blogu. Spolu so svojou matkou strávila štyri dni v metropole východu, ktoré ako si myslela, budú postačujúce. No nakoniec vysvitlo, že by si v Košiciach vedela predstaviť aj dlhšiu zastávku.

V úvode opisuje centrum mesta, zaujali ju najmä fontány a parky, samozrejme aj gotická katedrála. „Počas mojich štyroch dní v Košiciach som väčšinu času strávila v starom meste a nikdy ma neunavilo objavovanie uličiek a posedávanie na príjemných drinkoch a pozorovanie ľudí,“ opisuje Kirsty idylicky strávené chvíľky.

Pri rozprávaní nevynecháva ani typickú „východniarsku“ zábavu – pitie tvrdého alkoholu: „Miestni milujú pitie... Najčastejšie pivo alebo poldeci! Najlepšie spomienky z Košíc mám na mamu popíjajúcu drink s názvom mozog, ktorý končil absintom, čo nie je, ako ste možno uhádli, niečo, čo zvyčajne vidím moju mamu robiť a bolo to celkom zábavné!“

Kirsty je metropolou východu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: NoPlaceToBe.com)

Alkoholu sa venuje aj ďalej: „Osobne, najviac odporúčam tatranský čaj, ktorý majú v rôznej sile od 27 percent až po 72 percent, avšak myslím, že ho väčšinou bary servírujú ako 52 percentný. Je dostupný len na Slovensku, takže stojí za to...“ Ďalej spomína aj Tokaj v súvislosti s unikátnou chuťou. Opisuje jeho výrobný proces a vyvracia teóriu o najlepšom regióne pre šampanské vo Francúzsku.

V ďalšej časti svojho blogu na známom cestovateľskom portáli noplacetobe.com píše o lyžovaní: „Ťažko uveriť, že toto sparné a horúce miesto sa ochladí dostatočne na takéto veci a zároveň je len dve hodiny cesty od plnohodnotného lyžiarskeho strediska. Počas leta je lyžovanie nahradené celkom v pohode sánkarskou jazdou, za ktorú som bola viac než vďačná, že môžem počas svojho pobytu na Slovensku vyskúšať.“

Kirsty je metropolou východu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: NoPlaceToBe.com)

Kirsty spomína aj možnosť navštíviť rôzne zamerané festivaly a že každý si určite nájde aj ten svoj. Ako bonus uvádza mestskú kartu, s ktorou má každý držiteľ možnosť navštíviť až deväť múzeí zadarmo, rovnako ako nemusí zvlášť platiť za mestskú hromadnú dopravu a má zľavy aj na ďalšie lístky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu