Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Susedia Steel Arény: Nemáme kde parkovať!

Zobraziť galériu (2)

KOŠICE - Hnev a zúfalstvo! Obyvatelia košických ulíc Žižkova a Jánošíkova sú s nervami v koncoch. Pre športové a iné podujatia v blízkej Steel Aréne nemajú kde parkovať. Miesta pred domami im totiž obsadia hokejoví fanúšikovia či návštevníci koncertov. Nespokojní ľudia preto spísali petíciu s požiadavkou situáciu riešiť. Vykúpením by mal byť parkovací dom, ktorý sa má neďaleko haly onedlho stavať.

„Zozbierali sme 250 podpisov. Proti hokeju či koncertom v aréne nič nemáme, no prekážajú nám autá a smog. Cez týždeň sa takáto situácia dva- i trikrát opakuje,“ konštatuje spoluorganizátor petície Juraj Sopko. Podľa neho sa malo všetko najprv postaviť, a až potom halu sprevádzkovať. „Keď je zápas, zaparkujem auto na inej ulici. Až neskoro večer po zápase si ho viem preparkovať bližšie. Iní ak prídu domov skôr a potom musia niekde ísť, nemajú šancu dostať sa autom preč. Je zablokované,“ dodáva J. Sopko.

Susedia Steel Arény: Nemáme
Zobraziť galériu (2)
V petícii preto požadujú, aby na ich parkovisku mohli parkovať len ľudia z okolia. Petíciu už zaslali na viaceré inštitúcie a čakajú na odpoveď. Organizátori už aj na poslednom utorkovom zápase žiadali návštevníkov, aby rešpektovali obyvateľov dotknutých ulíc a radšej tam neparkovali. V blízkom čase by mali pri Steel Aréne postaviť parkovací dom, kde sa zmestí asi päťsto áut. Ten mal byť hotový už vlani na jeseň, no podľa našich informácií sa ešte prerábala stavebná dokumentácia.

Parkovací dom


Parkovací dom ráta presne so 498 miestami. Prístupný bude z Moldavskej ulice. Dve podlažia budú v zemi, ďalšie dve nad zemou, parkovať sa bude aj na streche. Od panelákov bude oddelený ihličnanmi. Predbežné náklady sú okolo 50 miliónov Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu