Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na telocvik na chodbe si vraj už zvykli

Danku Kováčovú pri cvičení na chodbe drží spolužiak Roman Hricko. Zobraziť galériu (2)
Danku Kováčovú pri cvičení na chodbe drží spolužiak Roman Hricko.

NOVOSAD - Telocvičňu nemajú už 50 rokov! V Novosade pri Trebišove 340 žiakov cvičí vonku v prírode, prípadne teraz v zime a počas dažďa na chodbách školy. Deti viac chorľavejú, hoci prekvapujúco dosahujú slušné športové výsledky. Nádeje na telocvik v normálnych podmienkach sa však v obci nevzdávajú.

„Sme bezradní! Na telocvičňu pri výstavbe školy nezvýšili peniaze a deti tým trpia dodnes. Nemajú kde rozvíjať svoj talent: cvičia v miniposilňovni, ktorá vznikla v jednej učebni, ale bežne na školskej chodbe! Keď sa naraz stretnú tri skupiny, jedna musí ísť zákonite cvičiť von,“ povedala zástupkyňa riaditeľa školy Mária Baranová.

Telocvikár Jaroslav Lajoš potvrdil, že v týchto hygienicky nevyhovujúcich podmienkach, na chodbe pri oknách a radiátoroch, by vlastne ani nemali cvičiť: „Ustavične improvizujeme a bojujeme o telocvičňu. Deti šport priťahuje, ale ako máme rozvíjať ich pohybovú zručnosť?“

Dodal, že v porovnaní s ostatnými školami len bledne závisťou a stále dúfa, že sa novej telocvične predsa len dočkajú. Obec na výstavbu už vyčlenila vhodný pozemok a zháňa projektovú dokumentáciu. „Lobujeme, kde sa dá. Chýba nám 30 miliónov. Hádam do konca volebného obdobia si žiaci konečne zacvičia v dôstojnom športovom stánku,“ nestráca nádej starosta Ján Kapajka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu