Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Meteorológovia varujú pred horúčavami: V nedeľu a v pondelok bude poriadne teplo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ataddict.com)

BRATISLAVA - V nedeľu (20. 7.) a pondelok (21. 7.) bude na západe, juhozápade a južnej časti stredného Slovenska poriadne horúco. Pred horúčavami varuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahy prvého a druhého stupňa.

Vysoké teploty budú ľudia cítiť od obeda do večera. V nedeľu sa môže teplota vzduchu na západe a juhozápade vyšplhať až na 32 až 34 stupňov Celzia. V pondelok bude horúco aj na južnej časti stredného Slovenska. Teplota vzduchu na dotknutých územiach môže pohybovať medzi 32 a 35 stupňami Celzia. Na juhozápade to bude ešte o čosi horšie. Teploty tam meteorológovia odhadujú na 34 až 36 stupňov Celzia.

Vysoká teplota predstavuje podľa SHMÚ potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity, môžu vznikať aj požiare. Horúčavy zaťažujú organizmus, ľudia by preto mali dbať na pitný režim. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre nápojov. Počas teplých dní sa odporúča nosiť podľa možnosti odev svetlých farieb a z prírodných materiálov, má byť ľahký, vzdušný a voľného strihu.

Pekné počasie si nasledujúci víkend môžete vychutnať aj na Cibula Feste alebo Žákovic Open.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu