Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Podvodní šmejdi majú nového súpera, do boja sa pridala ďalšia firma

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Do boja proti šmejdom sa pridala ďalšia firma. Rady Asociácie osobného predaja (AOP) sa rozšírili o spoločnosť FINEST Slovakia. Asociácia vznikla minulý rok s cieľom vytlačiť z trhu „šmejdov" a neseriózne firmy s nekalými praktikami.

"Sme radi, že k pravidlám poctivého predaja sa pridala ďalšia firma. Protišmejdovská novela, na príprave ktorej sme sa podieľali, rapídne znížila počet predvádzacích akcií. Pokútni predajcovia však stále hľadajú nové chodníčky. My chceme, aby ľudia vedeli jednoznačne odlíšiť poctivých predajcov od diletantov a spoznať hodnoty, ktorými sa slušné firmy riadia," povedal prezident AOP Peter Vanka.

„Naša spoločnosť pôsobí v Česku od roku 1998 a na Slovensku od roku 2004. Za ten čas máme za sebou 48 tisíc spokojných klientov. Chceme rozšíriť rady Asociácie osobného predaja ako združenia zodpovedných firiem, podnikajúcich v segmente osobného predaja na Slovensku,“ konštatoval konateľ FINEST-u Ján Pálka. 

Každý nový člen Asociácie osobného predaja sa musí zaviazať bezvýhradne plniť prísny etický kódex združenia. S jeho vstupom musia súhlasiť všetci doterajší členovia, ktorí tak dávajú vlastné obchodné meno ako záruku, že nový člen bude napĺňať spoločné princípy poctivého predaja a dodržiavať zákonné, morálne a etické zásady. Ďalšou významnou podmienkou je minimálne desaťročné pôsobenie firmy na slovenskom trhu, aby história spoločnosti bola zárukou a overením jej kvality. Porušenie Etického kódexu má za následok okamžité pozastavenie členstva v asociácii, navrhnutie opatrení k náprave a v prípade ich neuskutočnenia aj definitívne ukončenie členstva. 

Asociáciu osobného predaja založili etablované spoločnosti v oblasti osobného predaja s dlhoročnou tradíciou, ktoré prezentujú výrobky svetových značiek priamo v domácnostiach. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu