Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Z lúpeže bol obvinený ďalší školák

BANSKÁ BYSTRICA - Policajný vyšetrovateľ v utorok obvinil zo zločinu lúpeže 14-ročného žiaka základnej školy v Žiari nad Hronom. Mladík v januári a začiatkom februára v škole napadol mladšieho spolužiaka, priložil mu na krk nôž a zobral mu peniaze. Zadržanému lúpežníkovi hrozí trest 3,5 až šesť rokov väzenia. Vyšetrovateľ navrhol pre školáka väzbu, o ktorej rozhodne súd, informovala ČTK polícia.

"Útočník svoju obeť prepadol so škraboškou cez oči na školských toaletách," spresnila Faltániová. Napadnutý chlapec podľa nej po páde na zem utrpel zranenia, ktoré si nevyžiadali lekárske ošetrenie.

Obvinený Karol patrí k mladistvým, ktorí doplatili na zníženú hranicu trestnej zodpovednosti, platnú od januára minulého roka. Vysoký trest mu hrozí aj za to, že sa dopustil násilia na maloletom. Za obyčajnú lúpež ukladá zákon približne polovičný trest.

Polícia v poslednom čase riešila niekoľko prípadov lúpeží za účasti žiakov základných škôl. Naposledy bol obvinený v polovici januára 15-ročný školák z Brezna, ktorý so svojim starším spoločníkom zbili a okradli 30-ročného muža. Rovnako v januári obvinili 15-ročného chlapca policajti z Komárna. V Bátorových Kosihách surovo napadol spolu so starším spoločníkom dôchodcu v jeho rodinnom dome. Muž, ktorému ukradli vzduchovku a z dvora poníka, skončil v nemocnici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu