Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Harabin chce iba šéfovať!

Harabin vraj odíde z ministerstva iba na predsednícky flek.
Harabin vraj odíde z ministerstva iba na predsednícky flek.

BRATISLAVA - Pre ministra spravodlivosti Štefana Harabina je stále v hre stiahnutie svojho mena spomedzi kandidátov na ústavného sudcu. V rozhodovaní ho môže predbehnúť prezident, ktorý najneskôr do piatka už definitívne vyberie deviatich šťastlivcov. A Harabin by dobrovoľným odstúpením z hry mohol predísť trapasu, že by medzi nimi chýbal. Podľa kuloárnych informácií má však na súde záujem len o post najvyšší - predsedu.

„Pán prezident by sa chcel rozhodnúť najneskôr do piatka, ktorí deviati zo zvolených kandidátov dostanú aj menovacie dekréty,“ potvrdil Novému Času hovorca hlavy štátu Marek Trubač. Podľa Trubača nie je vylúčené, že niekto z kandidátov sa ešte vzdá listom adresovaným prezidentovi.

„Harabin má len jednu ambíciu - šéfovať Ústavnému súdu SR,“ potvrdil nám náš zdroj z prostredia HZDS, ktoré ministra spravodlivosti nominovalo. S otázkou, či je tomu naozaj tak, sme sa obrátili na jeho hovorcu Michala Jurčiho. „To je na rozhodnutí prezidenta. On určí, kto bude predsedom,“ odpovedal. Medzi HZDS a Ivanom Gašparovičom to iskrí aj preto, že hnutie nepodporilo prezidentovho kancelára Milana Čiča práve na ústavného sudcu. Prezident má teraz možnosť vrátiť im to vyradením Harabina.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu