Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Najmladší šéf úradu práce má 23 rokov

Marián Valentovič (23) šéfuje úradu, na ktorom bol ešte nedávno registrovaný ako nezamestnaný.
Marián Valentovič (23) šéfuje úradu, na ktorom bol ešte nedávno registrovaný ako nezamestnaný.

PIEŠTANY - Naše známe kúpeľné mesto má ďalšiu raritu!

Riaditeľom tunajšieho Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny sa stal len 23-ročný Marián Valentovič! Kvalifikáciu na tento post má naozaj pozoruhodnú - ešte nedávno bol na tom istom úrade evidovaný ako nezamestnaný!

Keďže najnovšie riaditelia úradov práce, sociálnych vecí a rodiny nemusia prejsť výberovým konaním a do funkcie ich nominuje Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, podobne sa na zaujímavý flek dostal aj 23-ročný mladík. Na fakt, že do čela úradu sa dostal takýto mladý človek bez väčších skúseností, nás upozornili viacerí Piešťanci. „Nemá žiadnu prax, jedine takú, že ho ako nezamestnaného viedli na úrade, ktorý teraz vedie,“ povedal doslova jeden z nich. Keď sme sa chceli na doterajšiu prax spýtať samotného riaditeľa osobne, našli sme ho síce na úrade, no hneď nás odkázal na neprítomnú sekretárku, u ktorej si vraj máme dohodnúť audienciu. „Nehnevajte sa, naozaj nemám čas,“ bol mimoriadne úsečný.

Zaujímal nás jeho profesijný životopis. „Mám ekonomické vysokoškolské vzdelanie, môj životopis je, respektíve v blízkom čase bude zverejnený na stránke ústredia,“ povedal. Jeho životopis sme tam však ešte ani včera nenašli. Na otázku, či je nominantom politickej strany, či priamo jej členom, odmietol odpovedať. Namiesto toho zavolal dvoch statných pracovníkov úradu, ktorí do jeho kancelárie vošli po našom odchode. Možno o niečo ústretovejší bude Marián Valentovič k občanom, ktorí sú na jeho úrad odkázaní. Ministerka Viera Tomanová nám potvrdila, že v prípade M. Valentoviča išlo o politickú nomináciu (za stranu Smer). Dodala, že podľa jej informácií riadil agentúru na sprostredkovanie práce.

ČO SPADÁ DO KOMPETENCIE ÚRADU PRÁCE, SOCIÁLNYCH VECÍ A RODINY?

V oblasti sociálnych dávok vykonáva štátnu správu na úseku sociálnej pomoci, sociálnych dávok, poradensko-psychologické služby, kuratelu... V oblasti služby zamestnanosti eviduje nezamestnaných, sprostredkúva prácu, pripravuje projekty spolufinancované Európskym sociálnym fondom. Všetky tieto činnosti vykonávajú kvalifikovaní odborníci, ktorých činnosť riadi a kontroluje riaditeľ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu