Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Kam zmizli kravy z Radatíc?

Po Dore a Zoji zostali v maštali len retiazky.
Po Dore a Zoji zostali v maštali len retiazky.

RADATICE/BZENOV - Kravičky Dora a Zoja zmizli priamo z maštale. Majiteľ ani nie dvojročných jalovíc Vladimír Palenčár zo Bzenova (okr. Prešov) je zo straty zvierat - domácich miláčikov nešťastný.

„Ich hodnota je asi 50-tisíc, ale tu nejde o peniaze. Kravičky som mal pre radosť,“ vraví chovateľ. Zvieratá zmizli v noci pred niekoľkými dňami. „Keď som ich ráno prišiel nakŕmiť, maštaľ bola prázdna. Dúfal som, že len niekam odbehli, ale ako sa ukázalo, ukradli ich zlodeji,“ vraví V. Palenčár a ukazuje na miesto, kde našiel stopy po nákladnom aute a kde ich pravdepodobne naložili. Po zvieratách pátra polícia, ale aj chovateľ na vlastnú päsť.

„Navštívil som niekoľko miest na Slovensku v snahe zistiť, či niekto kravy neponúkal na predaj. Zistil som viacero podozrivých vecí. Teraz je na ťahu polícia,“ myslí si V. Palenčár, ktorý je ochotný tomu, kto ho privedie na stopu zlodejov, vyplatiť aj finančnú odmenu. „Jej výška sa odvinie od toho, ako mi to pomôže pri pátraní,“ spresňuje rozčarovaný muž. Spojil sa aj s človekom, ktorému nedávno ukradli v neďalekej obci Hnilčík (okres Spišská Nová Ves) kone. Myslí si totiž, že na východe šarapatí organizovaná skupina zlodejov hospodárskych zvierat.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu