Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Mikuláš Černák v útekovej väzbe

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

Aktualizované

PREŠOV - Údajný šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák sa nedostal na slobodu.

Okresný súd v Prešove ho dnes podľa informácií ČTK poslal do väzby pre obvinenie z vrážd údajného policajného informátora Jozefa Filipa a bývalého policajta Gustáva Slivenského v 90. rokoch. Černáka pravdepodobne odvezú do väznice v Ilave.

Dnešný Černákov výsluch sa predĺžil na viac ako štyri hodiny. Černák sa totiž pred sudkyňou sťažoval na vysoký krvný tlak a dvakrát si vyžiadal lekárske vyšetrenie. V prvom prípade ho dokonca previezli zhruba na hodinu do prešovskej fakultnej nemocnice.

Advokát Ľubomír Samuel dnes podal voči sudkyni námietku zaujatosti. Keď ju sudkyňa zamietla, Černákov obhajca podal sťažnosť k prešovskému krajskému súdu. Sťažnosť však nemala odkladný účinok na dnešné rozhodnutie o väzbe.

Černáka ešte vo štvrtok prepustil na slobodu banskobystrický krajský súd v prípade údajných vrážd podnikateľa Mariána Karcela a údajného člena podsvetia Imricha Oláha. V tomto prípade Slovensko však nepožiadalo o súhlas na stíhanie Českú republiku, kde sa Černák pre rokmi ukrýval. V prípade vrážd Filipa a Slivenského slovenská prokuratúra už súhlas českej justície získala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu