Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Róbert sa po 4 mesiacoch prebral z kómy

Matka Uršuľa (57) a priateľka Pavlínka (18) pomáhajú Róbertovi obliekať sa a každý deň ho vodia na liečebné procedúry.
Matka Uršuľa (57) a priateľka Pavlínka (18) pomáhajú Róbertovi obliekať sa a každý deň ho vodia na liečebné procedúry.

KOVÁČOVÁ - Už mu nikto nedával šancu na prežitie! Róbert Rafael (25) takmer zahynul pri zrážke s vlakom. S pomliaždenou lebkou upadol do kómy a lekári boli skeptickí.

Po 4 mesiacoch sa však akoby zázrakom prebral! Róbert sa dnes znova učí rozprávať, jesť a chodiť. V týchto dňoch sa zotavuje v Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej.

Róbert dal svojim najbližším ten najkrajší darček - po mesiacoch beznádeje opäť otvoril oči, usmieva sa na nich, komunikuje. Pri jeho lôžku, na ktorom strávil pol roka (z toho 4 mesiace v hlbokom bezvedomí) sa striedali a nenechali ho ani chvíľku samotného. Vyplatilo sa. Dnes sa Róbert vrátil do života.

„Chutí mi jesť,“ snaží sa čo najzrozumiteľnejšie rozprávať. Je ešte dosť slabý, niektoré svaly má stále stuhnuté. Spoločnosť mu robia priateľka Pavlínka (18) a mama Uršuľa (57), ktoré ho každý deň obliekajú a pomáhajú mu s jedením. „Necítim sa unavená, dodáva mi to silu. Nikdy by som ho neopustila,“ hovorí o milovanom synovi matka.

Róbert býval podľa nej vždy veselý chlapec, ktorý rád športoval. Dúfa, že sa k činkám znova vráti. „Podľa slov lekárov by nemal mať trvalé následky, najmä chceme, aby začal chodiť,“ hovorí s nádejou v hlase mama.

Róbert Rafael prežil v lete minulého roka zrážku osobného auta s vlakom ako spolujazdec. Po nehode v českom Znojme mal pomliaždený mozog, lebku a upadol do kómy. Lekári mu dávali minimálne šance na prežitie. „Prebral sa po štyroch mesiacoch, začiatkom decembra, a prvé slovo, ktoré povedal, bolo mama,“ spomína matka mladého pacient a so slzami v očiach. Lekári považujú Róbertovo precitnutie z kómy za zázrak.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu