Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

NR SR: Slovná prestrelka medzi opozíciou a koalíciou

BRATISLAVA - Slovná prestrelka medzi opozíciou a koalíciou pri rokovaní o návrhu ústavného zákona o starobnom dôchodkovom sporení vyvrcholila zvolaním poslaneckého grémia.

„Ja len chcem upozorniť, že ak sa nebudete správať normálne, rokovací poriadok hovorí o tom, že nemusíte byť pán poslanec (Tomáš) Galbavý (SDKÚ-DS) na rokovaní. Takže uvážte slová, ste v rokovacej sále Národnej rady SR,“ povedala predsedajúca schôdze Anna Belousovová. Na tieto slová a spôsob vedenia schôdze reagoval predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Stanislav Janiš požiadavkou opozície o rokovanie grémia.

Ešte pred prerušením schôdze vystúpil poslanec Ivan Mikloš, ktorý povedal, že súčasná vláda neochraňuje záujmy ľudí zapojených do II. piliera dôchodkového sporenia. Zásahy do II. piliera, ktoré by znížili príspevky alebo ho iným spôsobom oslabili, by boli podľa neho v neprospech všetkých ľudí.

„Ak myslíte úprimne vaše slová, že nechcete meniť parametre, nechcete zhoršovať podmienky, chcem vás vyzvať, aby ste návrh ústavného zákona podporili,“ povedal Mikloš. Podľa neho, ak zákon neprejde, bude to možné považovať za jasný signál toho, že rečiam koalície sa nedá veriť a pre opozíciu má zmysel robiť všetko, aby sa zabránilo konaniu, ktoré môže tento systém poškodiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu