Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Podozrivý tender Trnkovi asi zrušia

Generálna prokuratúra zrejme vypíše nový tender.
Generálna prokuratúra zrejme vypíše nový tender.

BRATISLAVA - Na Generálnej prokuratúre SR (GP) urobili v tichosti tender na telekomunikačné služby. Vyhrala ho firma Slovanet s najvyššou 46-miliónovou ponukou spomedzi uchádzačov, ktorí zostali v hre. Podľa odborníkov však víťaz nemá vlastnú sieť na riešenie, ktoré vyžaduje prokuratúra. Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) súťaž podľa našich informácií plánuje zrušiť.

Tento týždeň prebehlo na ÚVO ústne pojednávanie. „Je to súčasť riešenia námietok, ide o normálny postup. Bude súčasťou konečného rozhodnutia,“ vyjadrila sa hovorkyňa úradu Helena Fialová. Konkrétne dôvody, ktoré viedli dvoch uchádzačov k podaniu námietok, nechcela špecifikovať. „Vyzerá to tak, že súťaž zrušia pre porušenia zákona. Chýb je tam strašne veľa. Vybrali najdrahšiu firmu s najhoršími technickými parametrami,“ potvrdil náš zdroj.

Kšeft na tri roky chcel Slovanet urobiť za 46 miliónov Sk, pričom najnižšia ponuka mala byť o 20 miliónov korún výhodnejšia. Navyše Slovanet bežne využíva služby operátorov, ktorí v súťaži pohoreli. „Vypíšeme nový tender. Nevidím dôvod na personálne vyvodzovanie,“ odpovedal po rokovaní vlády Novému Času generálny prokurátor Dobroslav Trnka na otázku, čo urobí, keď im napadnutý tender zrušia. Rovnaká súťaž pritom prebehla na GP už minulý rok, ale nevyhodnotili ju.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu