Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Súťaž na nové pištole pre policajtov chcú stihnúť tento rok

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Nové zbrane pre policajtov chce ministerstvo vnútra obstarávať ešte tento rok.

"Verejné obstarávanie na prezbrojenie plánujeme vyhlásiť ešte v tomto roku, dokončujeme technickú špecifikáciu pre policajné zložky v bežnom výkone služby a pre špeciálne zložky," uviedol tlačový odbor rezortu. Ministerstvo plánuje kúpiť okolo 25-tisíc kusov zbraní.

Ministerstvo sa rozhodlo prejsť na jednotný kaliber, čo má priniesť zníženie nákladov. Vyriešiť sa má aj nekompatibilita, ktorá vzniká pri dozbrojovaní policajtov. „Pištoľ CZ vz. 82 sa už nevyrába,“ poznamenal rezort. Väčšina policajtov používa momentálne zbrane kalibru 9 mm Makarov (vz. 82), do výkonu služby ho zaviedli ešte v roku 1992. "Postupne chceme tento kaliber nahradiť kalibrom 9 mm Luger," hovorí rezort.

Rezort vnútra pripravuje aj tender na náboje v približnej hodnote 3,5 milióna eur. "V tomto prípade obstarávame náboje potrebné pre výcvik policajtov," vysvetlilo ministerstvo. Z predbežného oznámenia zverejneného v obstarávacom vestníku vyplýva, že budú kupovať náboje rôznych kalibrov, napríklad .223 Remington, .300 Win, .50 BMG a tiež spomínaný kaliber 9 mm Luger.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu