Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Falun Gong bude demonštrovať pred Úradom vlády

Úrad vlády
Úrad vlády

BRATISLAVA - Falun Gong usporiada v piatok oi 10:00 pred Úradom vlády SR zhromaždenie s cieľom vyzvať Roberta Fica, aby počas návštevy v Číne nastolil otázku ľudských práv.

Týka sa to predovšetkým prenasledovania nasledovníkov meditačného hnutia Falun Gong čínskym komunistickým režimom. Informačné centrum Falun Gong sa rozhodlo pre zhromaždenie, pretože inými prostriedkami sa im dosiaľ nepodarilo presvedčiť Úrad vlády, aby otázku ľudských práv zakomponoval do programu oficiálnej návštevy delegácie SR v ČĽR. Premiér Fico má byť v Číne od 4. do 9. februára.

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je súbor meditácií a cvičení, založený na univerzálnych princípoch "pravdivosť-súcit-tolerancia." Falun Gong vyviera z tradičnej čínskej kultúry. Ľudia ho praktizujú vo viac ako 60 krajinách sveta. Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gong, niekdajší čínsky komunistický vodca Ťiang Ce-min postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon.

Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 3010 obetiach od začiatku prenasledovania prívržencov tohto hnutia v Číne v roku 1999.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu