Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

LGBTI chce prednáškami upozorniť na neférové rozdiely v spoločnosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V Bratislave sa bude v utorok 27. mája diskutovať o situácii rôznych rodín na Slovensku, ich meniacej sa štruktúre a potrebách ako aj o postavení rodín založených pármi rovnakého pohlavia.

Diskusia pod názvom "Rôzne rodiny, rovnaké práva?" bude v utorok vo dvore VŠMU na Ventúrskej ulici, informujú o tom organizátori projektu Mesiac LGBTI histórie na svojej internetovej stránke. Podujatie je súčasťou väčšieho projektu, ktorý počas celého mája približuje životy lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych (LGBTI) ľudí na Slovensku.

Diskutovať na túto tému bude hovorkyňa novej iniciatívy UZAKON.me Jana Jablonická- Zezulová, riaditeľka Inštitútu pre výskum práce a rodiny Silvia Porubänová, členka Správnej rady Agentúry Európskej únie pre základné práva Jarmila Lajčáková a riaditeľ Iniciatívy Inakosť Martin Macko.

LGBTI ľuďom v Bratislave patrí celý máj, je tzv. Mesiacom LGBTI histórie. Jeho heslom je "Máj pre každého". Projekt je podľa jeho programového koordinátora Róberta Pakana sériou kultúrnych a spoločenských podujatí, organizátormi sú Iniciatíva Inakosť a divadlo NoMantinels. "Mesiac máj sme zvolili aj pre lásku a vrúcnosť medzi ľuďmi,“ doplnil Pakan.

Ako pokračoval koordinátor projektu a riaditeľ divadla Andrej Kuruc, hlavným zámerom je ukázať, že teplí ľudia boli vždy súčasťou slovenskej histórie, rovnako tvorili náš folklór a svojou prácou prispeli k rastu života na Slovensku. "Máje pre tých, do ktorých boli zaľúbení, nemohli nikdy otvorene stavať. Práve preto sme zvolili tento slogan, čím chceme upozorniť na neférové rozdiely v našej spoločnosti,“ doplnil. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu