Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vodiči pozor, tunel Branisko od piatka pre jarnú údržbu uzavrú

Tunel Branisko
Tunel Branisko

BRATISLAVA - Tunel Branisko bude od 2. do 12. mája pre pravidelnú jarnú údržbu uzavretý. Obchádzková trasa pôjde od križovatky Beharovce po ceste I/18 cez horský priechod Branisko, obchádzka bude označená dopravným značením.

Počas uzávierky tunela plánuje Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dokončiť aj križovatku Beharovce. Dnes o tom informoval hovorca NDS Marcel Jánošík.

Počas pravidelnej údržby tunela vyčistia osvetlenie, skontrolujú požiarny vodovod a urobia skúšky elektrotechnických zariadení a dopravného značenia. Tunel Branisko vyčistia, pracovať budú aj na jednotlivých prvkoch tunela a technologických zariadeniach.

Uzávierku tunela NDS využije aj na dokončenie križovatky Beharovce. Termín odovzdania stavby je síce naplánovaný až na september 2014, križovatku však chcú dokončiť už v máji. Dobudovaním križovatky Beharovce v úseku diaľnice D1 Jablonov - Studenec - Beharovce sa zabezpečí chýbajúce dopravné napojenie cesty I/18 na diaľnicu v smere do Popradu. Tranzitná doprava od Prešova sa tak bude na diaľnicu D1 napájať už v križovatke Beharovce, informoval Jánošík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu