Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragická havária vojakov (†27, †43) pod Strečnom: FOTO vinníka, ktorý sa skrýva pred políciou!

Polícia pátra po vinníkovi Zobraziť galériu (7)
Polícia pátra po vinníkovi (Zdroj: polícia)

ŽILINA – Pomôžte v pátraní. Z dvojnásobnej tragédie, ku ktorej došlo pri piatkovej havárii pod Strečnom, polícia obvinila Alexandra Šimona (51) z Žitnej - Radiše. Po zrážke s mercedesom, v ktorom zahynul profesionálny vojak Roman (†44) a civilný zamestnanec armády Michal (†27), zraneným neposkytol pomoc a z miesta ušiel a pred políciou sa skrýva.

K hrozivo vyzerajúcej nehode došlo v piatok popoludní medzi Žilinou a Martinom. Zahynuli pri nej dvaja ľudia, dvaja sa zranili, no šofér, ktorý nehodu pravdepodobne zavinil, ušiel po vlastných. Strieborný mercedes, v ktorom sa viezli traja profesionálni vojaci a jeden civilný zamestnanec armády, smeroval z Martina do Žilny, keď sa mu pod Strečnom v protismere objavila biela fábia.

„Vravia, že zaspal a trafil ten strieborný mercedes,“ povedal pre Tv JOJ jeden z očitých svedkov. Došlo k zrážke a mercedes odhodilo priamo pod protiidúci kamión. Dvaja pasažieri z Mercedesu, ktorí sedeli vpredu, boli v poriadku, no ďalší dvaja na zadných sedadlách sa nehýbali.

Tragická havária vojakov (†27,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Žilinské krimi, Polícia)

Civilný zamestnanec zásobovacej základne 27-ročný Michal bol na mieste mŕtvy. Profesionálneho 44-ročného vojaka Romana sa ešte na mieste pokúšali oživovať. V kritickom stave ho previezli do nemocnice, no tam, žiaľ, zraneniam tiež podľahol. Posádka bielej fabie, ktorej vodič smrteľnú nehodu pravdepodobne zavinil, po zrážke auto zamkla a ušla.

Tragická havária vojakov (†27,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Žilinské krimi, Polícia)

Podľa našich informácií bolo kradnuté a polícia teraz po ňom pátra. „Polícia žiada občanov, aby akékoľvek informácie  k neznámemu vodičovi z vozidla Škoda Fabia, bielej farby, evidenčné číslo Českej republiky 9B35116, k pohybu tohto motorového vozidla, prípadne k jeho osádke ako aj k dopravnej nehode oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158, alebo na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru,“ vyzval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. 

 

Vinník na úteku

Polícia už pozná muža, ktorý sedel za volantom bielej fábie. Ide o Alexandara Šimona (51) z obce Žitná - Radiša (okres Bánovce nad Bebravou), ktorého už obvinili  z prečinu usmrtenia a prečinu neposkytnutia pomoci.

 "Z miesta dopravnej nehody ušiel bez poskytnutia prvej pomoci a je predpoklad, že sa bude skrývať," uviedol Moravčík. Akékoľvek informácie o jeho pohybe či pobyte oznámte na telefónnom čísle 158 alebo na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.  

Hľadaný Alexander Šimon
Zobraziť galériu (7)
Hľadaný Alexander Šimon  (Zdroj: polícia)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu