Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poslanec Kollár mieri vysoko: V kampani do Bruselu mu má pomôcť aj britský premiér!

Jozef Kollár s Davidom Cameronom Zobraziť galériu (2)
Jozef Kollár s Davidom Cameronom (Zdroj: topky)

BRUSEL – Slovenský poslanec Jozef Kollár mieri poriadne vysoko. Podpredseda hnutia NOVA je v súčasnosti líder kandidátky do Európskeho parlamentu. V Bruseli sa ešte minulý mesiac stretol s britským premiérom Davidom Cameronom, a tak zahájil kampaň vo veľkom štýle.

Na konci marca sa v Bruseli konalo stretnutie lídrov členských strán Aliancie európskych konzervatívcov a reformistov. Európski konzervatívci sa zišli, aby debatovali o podstatných ekonomických a politických zmenách v EÚ.

Podľa nich je potreba reforiem vážna a treba konať. Tohto summitu sa zúčastnil aj súčasný premiér Veľkej Británie David Cameron, s ktorým si Kollár podal ruky a vymenil niekoľko názorov.

Poslanec Kollár mieri vysoko:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Líder eurokandidátky by chcel do Bruselu chodiť určite častejšie. V prípade, že by bol zvolený, by ho čakalo teplé miestečko v poslaneckej lavici. Presadiť by chcel hlavne „rovnaký prístup ku všetkým členským krajinám a jasné, transparentné a vymožiteľné pravidlá,“ ako napísal na svojej volebnej stránke.

Hnutie Nova zaujalo už satirickou stránkou na internete, kde si zobrali na paškál nečinnosť a neviditeľnosť našich súčasných europoslancov. Ostro sa proti tomu ohradila najmä Monika Flašíková-Beňová. Kollár jej však vrátil úder.

„Ak europoslankyňa Beňová tvrdí, že je to iniciatíva politikov, ktorí nevedia ako inak zaujať, tak sa chytila do vlastnej pasce. Bola to totiž práve ona, počas piatich rokov v Bruseli vedela Slovákov zaujať prostredníctvom chovu tresky v Severnom mori ,resp. túlavých psov v Rumunsku,“ povedal na jej adresu Jozef Kollár.

Uvidíme, či mu David Cameron v kampani prinesie šťastie. V prípade úspechu by ho čakal v Bruseli kráľovský plat a množstvo ďalších benefitov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu