Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pri bratislavskom Apolle vyrastú dve veže: Každá bude mať 25 poschodí!

(Zdroj: Central European Project Management)

BRATISLAVA – V blízkosti Einsteinovej ulice v Bratislave sa plánuje výstavba dvoch 25 poschodových polyfunkčných veží. Spoločný projekt navrhujú firmy INLOGIS V a Popper Capital.

Druhá z nich figurovala v kauze výmeny pozemkov za funkčného obdobia bratislavského primátora Andreja Ďurkovského. Celkové náklady na projekt s názvom Alfa Park dosiahnu podľa zámeru, ktorý na svojej internetovej stránke zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia, viac ako 90 miliónov eur.

Územie, na ktorom sa má stavebný zámer realizovať, je z južnej strany ohraničené Einsteinovou ulicou, z východnej strany nájazdom na most Apollo a zo severu záhradkárskou osadou, respektíve Klokočovou ulicou. Investori chcú stavať na vlastných pozemkoch, no podľa zámeru budú realizáciou projektu zasiahnuté aj pozemky patriace prevažne mestu a pozemky registrované ako záhrady. Celkovo sa pre budovy počíta s využitím plochy o rozlohe takmer 19.000 m2.

Celková podlahová plocha oboch veží dosiahne takmer 128.000 m2, ktoré budú z väčšej časti využívané pre administratívne priestory. Zhruba 2200 m2 budú predstavovať priestory pre obchod a služby. V podzemí bude na približne 25.000 m2 umiestnená garáž, sklady a priestor pre technické zázemie. Celkovo je naplánovaných 1340 parkovacích miest.

So začatím výstavby oboch veží sa predbežne počíta v júni roku 2015. K otvoreniu a začatiu prevádzky by malo dôjsť o 20 mesiacov neskôr, vo februári 2017. Projekt je momentálne v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie, v rámci ktorého sa k nemu vyjadria predstavitelia rezortu životného prostredia a dotknutých inštitúcií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu