Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Najviac horí v sobotu popoludní

KOŠICE - Menej tragédií i výjazdov. Hasiči z Košického kraja hodnotia uplynulý rok ako úspešný. Až o pätinu sa znížil celkový počet výjazdov a len osem ľudí pri požiaroch zahynulo. V roku 2005 ich bolo až osemnásť! Najkritickejším dňom je sobota a najčastejšie horí popoludní medzi 15. a 16. hodinou.

„Najčastejšie nás zamestnávali technické výjazdy, bolo ich až 1 760. Z nich najviac, až 744, boli dopravné nehody. Požiarov bolo vlani 1 622,“ uviedol Jozef Fedorčák z košického krajského riaditeľstva hasičov. Príčinou požiarov bola hlavne manipulácia s otvoreným ohňom a vypaľovanie suchej trávy. Najväčšie požiare, ktorých škoda sa vyšplhala na viac ako 50 miliónov korún, boli vlani v Košiciach a Spišskej Novej Vsi. V metropole východu horela tržnica Koala, na Spiši zase hala s nábytkom.

Hasičov mrzí, že stále ich ľudia zneužívajú na otváranie „zabuchnutých dverí“. „Zasahovať môžeme len v nevyhnutných prípadoch, inak prípad riešime ako priestupok,“ dodal J. Fedorčák. V Košickom kraji v súčasnosti chýba okolo dvesto hasičov, ale i výšková technika, ktorá by sa mohla bez problémov dostať hlavne na sídliská.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu