Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Čaká nás skvelý víkend: Pozrite sa, aké milé prekvapenie si pre nás pripravilo počasie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tí, ktorí sa tešili na jar, môžu byť spokojní. Dočasné zníženie teplôt opäť strieda pekné počasie, ktorého si hojne užijeme aj tento víkend. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavy by sa ortuť teplomera mala vyšplhať až na 22 stupňov. Priať teda bude tričkám, krátkym sukniam aj prvému opaľovaniu.

dnes k nám bude prúdiť teplejší vzduch, ktorý sa podpíše na slnečnom a teplom počasí. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 15 až 20, na severe miestami okolo 13 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m dosiahne okolo 5 stupňov. Fúkať má prevažne severný vietor do 5, na Horehroní a juhovýchode miestami 5 až 9 m/s (20, 20 až 30 km/h). Zrážky sa nám určite vyhnú.

Sobota má byť jasná až polojasná, s nočnými teplotami okolo 6 až -1 stupňa. Cez deň však teploty opäť vystúpia na 16 až 21, na severe miestami okolo 14 stupňov. Osvieži nás len prevažne slabý vietor do 5 m/s (20 km/h).

V nedeľu vyvrcholí prílev teplého vzduchu do našej oblasti, takže kto môže, nech uteká do prírody, aby si niekde na čerstvom vzduchu užíva jasné až polojasné počasie. Nočná teplota klesne na 4 až -1, denná dosiahne 17 až 22, na severe miestami okolo 14 stupňov. Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor s rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu