Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slovensko sa zapojí do akcie Hodina Zeme: Ktoré mestá vypnú osvetlenie?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko sa po piatykrát zapojí do celosvetovej environmentálnej akcie Hodina Zeme. Dnes o tom informoval Jaroslav Merc, koordinátor akcie pre Slovensko. V sobotu 29. marca medzi 20:30 a 21:30 zhasne verejné osvetlenie v niektorých mestách a obciach na Slovensku ako aj vo významných svetových metropolách, napríklad Londýne, Paríži alebo New Yorku.

Podľa organizátorov prisľúbilo účasť na akcii päť slovenských krajských miest a Bratislava. Spomedzi pamiatok osvetlenie zhasnú napríklad na Spišskom hrade, Nitrianskom hrade alebo hrade Stará Ľubovňa. Zapojiť do akcie sa môžu aj jednotlivci, ktorí v uvedenom čase zhasnú umelé osvetlenie vo svojich domovoch.

Projekt Hodina Zeme existuje od roku 2007, keď 2 000 firiem a 2,2 milióna domácností v austrálskom meste Sydney vyplo na hodinu umelé osvetlenie. Už o rok neskôr sa do akcie zapojilo 35 krajín. V tomto roku ich má byť 154. Mestá a obce na Slovensku sa na tejto akcii zúčastňujú od roku 2010. Do akcie sa po celom svete zapájajú mestá, firmy aj jednotlivci.

Cieľom je poukázať na rýchle spotrebovávanie prírodných zdrojov, klimatické zmeny a znečistenie. Organizátori vyzývajú verejnosť, aby sa zapojila do tejto akcie a vyjadrila tým, že jej záleží na trvalo udržateľnom rozvoji a budúcnosti Zeme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu