Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Aprílové počasie v predstihu: Teploty budú kolísať ako na hojdačke!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V nasledujúcich dňoch bude na Slovensku prevládať počasie typické skôr pre aprílové dni. Začiatok týždňa sa bude niesť v nálade zamračenej oblohy, ktorú neskôr vystriedajú príjemné jarné teploty. Pred víkendom nás však čaká opäť ochladenie. Veľké výkyvy však môžeme očakávať aj medzi dennými a nočnými teplotami, ktoré klesnú až pod nulu.

V pondelok bude prevládať prevažne oblačné až zamračené počasie a na viacerých miestach môžeme očakávať dážď či prehánky, píše Slovenský hydrometeorologický ústav. Spočiatku od 1700 metrov, večer aj od 1300 metrov môže aj snežiť. Najvyššia denná teplota by sa mala podľa meteorológov pohybovať medzi 6 a 12 stupňami, na východe sa môže vyšplhať až na 18. V noci klesne na 9 až 4 stupne. Na hrebeňoch hôr bude fúkať prudký vietor, pred ktorým SHMÚ vydal výstrahu 1. stupňa pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Prešovský a Žilnský kraj. 

Aprílové počasie v predstihu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

V utorok nad naše územie prechodne prenikne od severozápadu chladnejší vzduch. V noci veľká oblačnosť, cez deň polooblačno až oblačno. Miestami môže pršať, od cca 900 metrov aj snežiť. Cez deň očakávamé teploty v rozmedzí 6 až 11 stupňov, v noci od 5 po 0. Fúkať by mal severozápadný až severný vietor s rýchlosťou 10 až 25 km/h. 

V stredu k nám bude zo severu naďalej prúdiť chladnejší vzduch, no denné teploty už budú o niečo prívetivejšie. Cez deň sa vyšplhajú na 7 až 13 stupňov, v noci však môžu klesnúť na 2 až -3 stupne. Bude prevažne oblačno a ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky.

Štvrtok poteší miernym oteplením. Denné teloty sa budú pohybovať medzi 8 až 14 stupňami, avšak v noci bude naďalej chladno s telotami od 3 do -3 stupňov. Naďalej bude prevažne oblačno, cez deň môže ojedinele zapršať. 

V piatok k nám začne prúdiť teplejší vzduch, čo sa odrazí na denných teplotách. Tie sa budú pohybovať medzi 11 až 17 stupňami. V noci klesnú na 4 až -2 stupne. Tak, ako po celý týždeň, bude aj v piatok prevažne oblačno a na severe sa môžu ojedinele vyskytnúť aj prehánky. 

Otepleniu sa však dlho nepotešíme. V sobotu k nám zo severovýchodu opäť prenikne chladný vzduch. Počas dňa teploty vystúpia na 5 až 11 stupňov, v noci na 5 až -1. Oblačnosť bude premenlivá a ojedinele môžeme počítať aj s prehánkami. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu