Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Jar prepukne naplno: Zajtra maximálne teploty, ale zato výstraha!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Jar už nám tieto dni nepripomína len počasie, ale od včera aj kalendár. Slnečné lúče nás budú hriať minimálne do soboty, kedy dosiahnu teploty podľa informácií Slovenského hydrometeorologického ústavu tohtoročné maximá. No už v nedeľu sa mierne ochladí.

Piatok - slnečno a veľmi teplo. Najvyššia denná teplota 17 až 22 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 8. Prevažne južný vietor 3 až 8 m/s, v nárazoch miestami okolo 15 m/s (10 až 30, nárazy 55 km/h). V Banskobystrickom kraji slabý vietor. Na horách spočiatku prudký vietor.

Sobota - na naše územie bude pokračovať prílev teplého vzduchu od juhozápadu. Jasno až polojasno. Nočná teplota 7 až 2, denná 17 až 22, na severe miestami okolo 15. Juhovýchodný až južný vietor 3 až 7, miestami v nárazoch okolo 12 m/s (10 až 25, nárazy 45 km/h).

Nedeľa - na Slovensko bude smerovať brázda nízkeho tlaku so studeným frontom. Polojasno, na západe až oblačno a ojedinele slabé zrážky. Cez deň veľká oblačnosť a na viacerých miestach občasný dážď, alebo prehánky. Nočná teplota 9 až 4. Denná teplota 14 až 19, na krajnom západe a severozápade okolo 12 stupňov. Prevažne južný vietor 3 až 7, miestami v nárazoch okolo 12 m/s (10 až 25, nárazy 45 km/h) sa cez deň na západnom Slovensku zmení na severozápadný.

SHMÚ vydal na dnes výstrahu prvého stupňa pred vetrom, ktorá platí pre Prešovský kraj až do 17.00 hod. Rovnaká výstraha platí aj v sobotu a nedeľu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu