Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hypermarkety okráda falošný pokladník

BRATISLAVA - Desaťtisíce korún ukradol podľa polície z viacerých hypermarketov na Slovensku a v Česku v posledných mesiacoch pokladník s falošnými dokladmi.

Opakovane sa prostredníctvom pracovných agentúr zamestnal na prácu v pokladni a naposledy vybral tržbu v hodnote 40.000 korún z jedného z obchodov v Česku, informovala ČTK policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Policajti síce podľa nej majú mužovu fotografiu, ale nepoznajú jeho skutočnú totožnosť.

"Jeho presný pohyb nie je zatiaľ polícii známy, preto nevylučujeme, že sa tejto trestnej činnosti môže opakovane dopúšťať na celom území Slovenska," uviedla Linkešová. Akékoľvek informácie o neznámom zlodejovi je podľa nej možné hlásiť na bezplatnom telefónnom číslach 158 a 0961 10 3324.

Pokladník s falošnými dokladmi ukradol podľa polície vlani v decembri približne 115.000 korún z jednej z predajní Tesco v Trnave. "Zamestnanca sprostredkovala pracovná agentúra," povedala ČTK hovorkyňa Tesco Stores Slovakia Oľga Hrnčiarová. Ďalšie podrobnosti krádeže sa podľa nej stále vyšetrujú, ale spoločnosť pravdepodobne bude vymáhať škodu od sprostredkovateľskej spoločnosti.

Služby pracovných agentúr využívajú hypermarkety bežne, povedala ČTK Diana Chovancová-Stanková zo spoločnosti Ahold Retail Slovakia, ktorá prevádzkuje predajne Hypernova a Albert. "Nemáme nejaké špeciálne nároky na vzdelanie, pretože zvlášť v Bratislave je pokladníkov nedostatok. Musia však absolvovať školenie," dodala. Pokladníci podľa nej musia po skončení zmeny celú tržbu odovzdať zamestnancovi, ktorý má na starosti trezor.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu