Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pred nami je krásny víkend: Hlavne nedeľa by nás mala takto prekvapiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Zima nás našťastie tento rok veľmi nevytrápila a jarné počasie si môžeme už dlhší čas vychutnávať plnými dúškami. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu sa na tom nič nezmení ani cez víkend, kedy si opäť cez deň užijeme teploty nad desať stupňov a najmä nedeľa by mala byť nádherne slnečná.

Dnes bude oblačno až zamračené, na západe a miestami aj na juhu stredného Slovenska spočiatku jasno až polojasno, ojedinele hmlisto. Hlavne popoludní sa môže vyskytnúť aj slabý dážď, od cca 1000, na krajnom severe 700 m aj sneženie. Najvyššia denná teplota vystúpi na 8 až 13, na severe na 3 až 8 stupňov. Fúkať má premenlivý vietor s rýchlosťou do 4 m/s (15 km/h), na juhovýchode severný vietor s rýchlosťou 5 až 8 m/s, v nárazoch do 15 m/s (20 až 30, 55 km/h).

V sobotu si užijeme prevažne polojasné počasie, pričom na severe môže byť prechodne až oblačno a ojedinele sa tu objaví aj slabý dážď. Nočná teplota klesne na 5 až 0, na severe miestami na -2 stupne. Denná sa vyšplhá na 10 až 15, na Kysuciach, Orave a Liptove na okolo 8 stupňov. Radosť zo slnka nám bude znepríjemňovať len prevažne severný vietor s rýchlosťou 1 až 5 m/s (5 až 20 km/h), na juhozápade, v Košickej kotline a Východoslovenskej nížine miestami s rýchlosťou 5 až 10 m/s (20 až 35 km/h), v nárazoch okolo 14 m/s (50 km/h).

Ak ste si ešte nevymysleli program na nedeľu, odporúčame vydať sa niekam do prírody. Síce k nám od severovýchodu začne prúdiť o niečo chladnejší vzduch, ale mali by nás zahriať krásne slnečné lúče, a to na celom území Slovenska. Nočná teplota zostúpi na 1 až -4, denná dosiahne 9 až 14, na severe okolo 7 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu