Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Košice chcú za kasárne takmer osem miliónov eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Mesto Košice vyhlásilo verejnú obchodnú súťaž na predaj Malinovského kasární. Všeobecná hodnota nehnuteľností v areáli Malinovského kasární s celkovou rozlohou 40 790 štvorcových metrov bola na základe znaleckého posudku stanovená na 7 900 000 eur. Záujemcovia môžu súťažné návrhy predkladať do 7. apríla do 14:30. Oznámenie o verejnej súťaži vrátane podrobných podmienok a príloh je zverejnené na internetovej stránke mesta. Obhliadka sa uskutoční 12. marca o 9:30.

Predmetom súťaže sú pozemky, stavby a drobné stavby nachádzajúce sa medzi ulicami Moyzesova, Poštová, Kuzmányho a Pri jazdiarni v severozápadnom dotyku a na území ochranného pásma Mestskej pamiatkovej rezervácie v Košiciach. Účastník súťaže je povinný pred podaním súťažného návrhu zložiť návratnú účastnícku zálohu – finančnú zábezpeku 500 000 eur. Náklady na sanáciu environmentálnej záťaže v areáli kasární boli vyčíslené na 2 492 107 eur.

Vyhlasovateľ obchodnej verejnej súťaže vymenuje komisiu, ktorá bude súťažné návrhy hodnotiť podľa stanovených kritérií. Hlavným kritériom s váhovým koeficientom 90 % je výška ponúknutej kúpnej ceny. Druhou podmienkou je vypracovanie zámeru využitia tohto územia podľa predloženej urbanistickej štúdie s váhovým koeficientom 10 %.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu