Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Zima to na Slovensku vzdáva: Pozrite si predpoveď a tešte sa na skorú jar!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hoci milovníci lyžovania, sánkovania a guľovačky stále v kútiku duše verili, že biela zima ešte zavíta na Slovensko, zdá sa, že budú sklamaní. Teploty sa totiž stále viac a viac približujú k hodnotám podobným jari a inak to nebude ani nasledujúci týždeň. Jediné, čo nám pripomenie, že zima stále oficiálne neskončila, je zamračená obloha a sem-tam dážď.

V pondelok bude prevažne oblačno, v nižších polohách sa môže miestami tvoriť hmla, alebo zamračené s nízkou oblačnosťou. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať od 8 až 13 stupňov, no pri hmle na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši môže klesnúť na 4 až 8. Na horách vo výške 1500 m môžete očakávať +1 stupeň. Vietor bude fúkať prevažne severný, popoludní na juhozápadnom Slovensku prevažne juhovýchodný. 

V utorok k nám bude z Ukrajiny zasahovať slabnúci výbežok tlakovej výše, ktorý prinesie prevažne polooblačné počasie, ojedinele hmlu. V južnej polovici západného a stredného Slovenska bude oblačno až zamračené s nízkou oblačnosťou. Cez deň teploty vystúpia na 7 až 12 stupňov, v noci na 1 až -4, na juhozápade okolo 2 stupňov. Vietor zafúka slabý, postupne juhovýchodný.  

V stredu sa nad strednou Európou bude nachádzať nevýrazné tlakové pole. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu očakávajú, že bude oblačno, prechodne až zamračené a môže aj mrholiť. Denné teploty sa budú pohybovať medzi 6 až 11 stupňami, nočné medzi 3 až -2 stupňami. Juhovýchodný vietor popoludní zoslabne.

Od juhozápadu k nám bude vo štvrtok prúdiť vlhký vzduch a prinesie so sebou zamračené a hmlisté počasie s mrholením. Počas dňa sa budú teploty pohybovať medzi 6 až 11 stupňami, v noci klesnú na 3 až -2 stupne.

V piatok sa bude nad západnou Európou prehlbovať brázda nízkeho tlaku vzduchu a po jej prednej strane k nám bude prúdiť teplejší vzduch. Teploty cez deň stúpnu na príjemných 7 až 13 stupňov. Bude však prevažne oblačno a ojedinele môže mrholiť či slabo zapršať. V noci teploty klesnú na 4 až -2 stupne.

Začiatok víkendu sa bude niesť v znamení polojasného, veterného počasia. Miestami môže byť aj oblačno. Denné teploty sa v sobotu vyšvihnú na 9 až 15 stupňov, nočné klesnú na 6 až 1 stupeň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu