Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Simona (15) tajila tehotenstvo: Po 9 mesiacoch našli v kôlni zdravého chlapčeka!

Bábätko našli v tejto kôlni
Bábätko našli v tejto kôlni (Zdroj: TV MARKÍZA)

TEKOVSKÉ LUŽANY - Keď deti majú deti. V Tekovských Lužanoch na juhu Slovenska sa posledné dni nehovorí o ničom inom, ako o 15-ročnej miestnej školáčke, ktorá po zatajovanom tehotenstve porodila doma zdravého chlapčeka. Bábätko po pôrode ukryla v kôlni a do poslednej chvíle všetko zatajovala.

V deň, keď na tínedžerku Simonu prišli pôrodné bolesti, bola doma v Tekovských Lužanoch sama. Chlapčeka priviedla na svet svojpomocne a zabalila ho do deky. Keďže o jej tehotenstve nik ani len netušil, zľakla sa a malý uzlíček ukryla do studenej kôlne. Neskôr ju však zrejme premohli výčitky svedomia a zavolala otcovi dieťaťa.

O osem rokov staršiemu mladíkovi oznámila, že práve porodila a on to ihneď povedal svojej tete. Tá ani chvíľu neváhala a utekala po premrznuté bábätko do kôlne. Vzala ho k sebe do domu a kým nedorazila sanitka, postarala sa oňho. "Mala som taký pocit, že musím ho rýchlo dostať do bezpečia, do tepla," povedala teta mladíka pre Tv Markíza.

Chlapčeka, ktorému dali meno Filip, prijali na novorodeneckom oddelení v nemocnici mierne podchladeného, no v relatívne dobrom stave. Bol donosený a vážil necelé tri kilogramy. Z nemocnice sa však zrejme domov za mladými rodičmi nevráti. Uvažujú totiž, že chlapčeka dajú na adopciu.

Keďže v čase, keď Simona dieťa so starším milencom splodila, mala iba 14 rokov, prípadom sa zaoberá aj polícia. "V danej veci prebieha vyšetrovanie a vzhľadom na citlivosť prípadu, nebudeme k nemu poskytovať žiadne informácie" uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Školáčka sa k zatajovanému tehotenstvu ani pôrodu vyjadriť nechcela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu