Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Bratislava: Električky v centre už premávajú

Kolízia električiek Zobraziť galériu (8)
Kolízia električiek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Električky už cez Floriánske námestie v bratislavskom Starom Meste premávajú. Ako ďalej informoval Dopravný podnik Bratislava (DPB), električky odkláňali pre nehodu približne hodinu a štvrť. Dôvodom bolo, že okolo 15:00 sa na Floriánskom námestí zrazili dve električky liniek číslo 2 a 3.

Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel uviedol, že zranené sú dve ženy, vodička jednej z električiek a jedna cestujúca. "Obe ženy sú pri vedomí, záchranári ich previezli do zariadenia Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) na Mickiewiczovej ulici," dodal Chmel.

Kolízia v centre Bratislavy:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Podľa informácií hovorkyne Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriany Volfovej bola doprava električiek v oblasti vyriešená odklonovou trasou cez Vazovovu ulicu. Materiálna škoda je predbežne vyčíslená na 30.000 eur. Príčiny nehody sú predmetom vyšetrovania.

Kolízia v centre Bratislavy:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Električky už cez Floriánske námestie jazdia
 

"Do súpravy stojacej na zastávke, linky č. 2 narazila zozadu z dosiaľ nezistených príčin druhá súprava električky, linky č. 3," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Na mieste nehody zasahovali hasiči, polícia, dispečing dopravného podniku a aj rýchla zdravotná pomoc. Zranila sa totiž vodička električky a ešte jedna žena. 

"Stret električiek si vyžiadal ľahké zranenia 40-ročnej vodičky, ktorá riadila v poradí druhú jazdnú súpravu, ľahké zranenie utrpela aj 82-ročná cestujúca v linke č. 3," doplnila Kurucová. Nik ďalší sa našťastie nezranil. Dychové skúšky jazdu pod vplyvom alkoholu u oboch vodičov vylúčili. Po nehode DPB presmeroval električky na iné trasy. Polícia predbežne odhaduje výšku škôd na oboch električkách na 30-tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu