Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Liptovský Mikuláš: Rómovia dostanú nové byty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miro Vacula)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – V rómskej osade Hlboké na okraji Liptovského Mikuláša chce mestská samospráva postaviť nový nájomný dom s 12 nízkoštandardnými bytmi ako náhradu za nevyhovujúce staré obytné domy. Rozhodujúcu časť nákladov na úrovni 270.000 eur by mala pokryť štátna dotácia.

„Toto je najschodnejší spôsob. Ak chceme staré obytné objekty asanovať, musíme mať kam presťahovať ľudí, ktorí v nich trvalo žijú. A ak nechceme mať v blízkej budúcnosti veľký problém preľudnenia v nedôstojných podmienkach, musíme to riešiť systematicky,“ skonštatoval primátor Alexander Slafkovský.

Jeho predchodca a predseda opozičného poslaneckého klubu Ján Blcháč upriamil pozornosť na pokračujúcu koncentráciu obyvateľov v Hlbokom. „Už dlhšie márne upozorňujeme, že sa tam sťahujú ďalší a ďalší. Rozhodne nie je správnou cestou rozširovať obytné plochy, ale skvalitňovať existujúce príbytky, aby zlepšené prostredie vychovávalo k väčšej zodpovednosti,“ zdôraznil Blcháč.

Slafkovský reagoval, že mesto určite nechce rozširovať spomínanú osadu. „Prakticky to budú len nájomné byty na zámenu, lebo skvalitňovanie bývania musí mať logickú postupnosť. Všetko sú to ľudia s trvalým pobytom u nás a skôr ako im zvalíme nevyhovujúce staré strechy nad hlavami, musíme mať pripravené náhradné riešenie,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu