Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obvinený z podvodu, falšovania a zneužitia právomoci: Aj tak pracuje v štátnej správe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Vedúceho oddelenia na katastri v Kysuckom Novom Meste Pavla S. v minulosti obžalovali z podvodu, falšovania a zneužitia právomoci verejného činiteľa a napriek tomu ho opäť zamestnali v štátnej správe. Upozornila na to TV Markíza.

Podľa obžaloby, ktorú má TV Markíza k dispozícii, začal vraj Pavol S. páchať trestnú činnosť už v roku 1999. Ako vedúci technického oddelenia a oddelenia dokumentácie podľa prokuratúry niekoľkokrát prepísal pozemky a nehnuteľnosti na svojich blízkych či iných ľudí. Keď sa všetko prevalilo, postavili ho mimo službu. No 1. novembra minulého roku ho prijali na tú istú funkciu späť. Televízii to potvrdil prednosta Okresného úradu v Žiline Vladimír Macášek. Iná cesta vraj nebola - v roku 2009 sa zmenil zákon. Podľa pôvodného mohol byť pracovník postavený mimo službu takpovediac až do dôchodku, po novom už iba dva roky. Tie uplynuli a museli ho na tú istú funkciu prijať späť. "Jednoznačne je takto postavený zákon, takže museli sme ho prijať na to pôvodné pracovisko," povedal pre TV Markíza Macášek.

Muž, podozrivý z podvodov a zneužitia právomoci verejného činiteľa je tak opäť vedúcim. V jeho kauze, ktorá sa ťahá už roky, totiž doteraz nepadol právoplatný rozsudok. Vec je momentálne na súde v Žiline. Okresný súd Žilina zatiaľ v trestnej veci s obžalovaným Pavlom S. nerozhodol, termín hlavného pojednávania je vytýčený na 20. marca 2014, povedala hovorkyňa KS v Žiline Anna Dudová Záborská. 

Televízia Markíza chcela dať priestor na vyjadrenie aj Pavlovi S., na kameru ale hovoriť nechcel. Naznačil však, že vraj konal na niekoho príkaz a bol akýmsi bielym koňom. Jeho opätovný návrat do funkcie však podľa informácií TV Markíza nerobí dobrú krv na katastri. Na budúci týždeň sa majú v tejto veci stretnúť kompetentní na ministerstve vnútra a budú sa snažiť vymyslieť, ako túto vec zákonne vyriešiť. Podľa TV Markíza sa však možno vyrieši aj sama - Pavol S. jej dnes povedal, že chce z katastra odísť sám. Za tri mesiace, čo je znova vo funkcii, to ale neurobil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu