Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nevýrazná zima nás už nudí: Cez víkend sa opäť oteplí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: examiner.com)

BRATISLAVA - Dlho sme sa z tej pravej mrazivej zimy netešili. Po zhruba týždni, kedy sa mínusové teploty objavovali aj cez deň, príde opäť oteplenie, uvádza predpoveď Slovenského hydrometeorologického ústavu. A spolu s ním na niektorých miestach aj nepríjemný dážď so snehom.

Piatok - oblačno až zamračené, na severe prechodne zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé sneženie, na juhu možnosť tekutých zrážok. Najvyššia denná teplota -2 až 3 stupne. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -2. Juhovýchodný vietor do 6 m/s, na západnom Slovensku 6 až 8 m/s, v nárazoch do 16 m/s. Na hrebeňoch hôr búrlivý vietor.

Sobota - od juhu bude na Slovensko pokračovať prílev teplého vzduchu. Prevažne oblačno. Na severe a východe miestami prechodne až polooblačno. Ojedinele slabé zrážky. Nočná teplota -2 až -7, na východe miestami okolo -9 stupňov. Denná teplota -1 až 4. Prevažne juhovýchodný vietor 2 až 6 m/s, na západe okolo 8 m/s a v nárazoch okolo 17 m/s. Na hrebeňoch hôr búrlivý vietor až víchrica.

Nedeľa - oblačno až zamračené. Ojedinele, najmä na západe slabé sneženie, cez deň aj dážď alebo dážd so snehom. Nočná teplota 0 až -5, na východe miestami okolo -7. Denná teplota -1 až 4.
Východný až juhovýchodný vietor 3 až 8 m/s, na západe v nárazoch okolo 14 m/s. Na horách prudký vietor.

SHMÚ vydal na dnes a sobotu výstrahu prvého stupňa pred vetrom, ktorá platí pre celé územie Slovenska. V nedeľu platí už len pre Trenčiansky kraj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu