Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Rezort obrany nakúpil dymovnice za takmer 187 tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Vojaci sa môžu tešiť na nové dymovnice. Rezort obrany nakúpil 4000 kusov, pričom celková cena tovaru je 186.960 eur. Vyplýva to zo zmluvy, ktorá je zverejnená v Centrálnom registri zmlúv.

Dymovnice, ktoré ministerstvo nakúpilo sú určené na výcvikové účely k dennej signalizácii, imitácii požiaru či maskovaniu menej rozmernej techniky. Okrem toho rezort obrany daroval šiestim obciam na Slovensku prebytočnú techniku, ktorú by už v budúcnosti nevyužíval. Jej obstarávacia cena je vyše 36.000 eur. Vyplýva to z darovacích zmlúv, ktoré sú rovnako zverejnené v Centrálnom registri zmlúv.

Obec Košariská získala od rezortu obrany terénny automobil UAZ 469, ktorý je určený na prepravu osôb a nákladu po komunikáciách a v teréne. Do obce pôjde aj stredný nákladný automobil PV3S. Obec Likavka dostala muničné vozidlo vz. 70. Ministerstvo darovalo do obce Oravský Biely Potok dielňu z vozidla PV3S, k tomu aj dve prívesné kuchyne PK 26H, ktoré slúžia na prípravu jedla v teréne. Do obce Štiavnik pôjdu dve prevozné bunky. Obec Vernár rovnako získa terénne vozidlo UAZ 469 a muničné vozidlo vz 70. Obec Beluša dostane od ministerstva dve poľné kuchyne PK 26H.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu