Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Colníci kontrolovali nočné podniky v Seredi

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ TRNAVA - Tri nočné podniky v Seredi obsadili v noci z piatka na sobotu trnavskí colníci s policajtmi, informovala hovorkyňa colného úradu Trnava Iveta Švárna.

"Prehliadke colníckym služobným psom zameraným na drogy sa nevyhli žiadne priestory podnikov. Majiteľom zariadení colníci skontrolovali aj alkoholické nápoje a cigarety. Mladistvých policajti podrobili dychovým skúškam na alkohol," opísala kontrolu hovorkyňa trnavských colníkov. Ani v jednom podniku porušenie predpisov nezistili.

Colníci z Veľkého Medera s mestskými policajtmi v Seredi a z obvodného oddelenia polície v Seredi si vytypovali tri nočné podniky v meste. So služobným psom vycvičeným na hľadanie drog hľadali omamné, psychotropné látky a prekurzory a zároveň u majiteľov podnikov vykonali daňový dozor nad tovarom, ktorý podlieha spotrebným daniam.

Pri alkoholických nápojoch a tabakových výrobkoch sa zamerali na preverovanie pôvodu a spôsobu ich nadobudnutia, ich označovanie, legálnosť takýchto výrobkov, vedenie evidencií a plnenie iných zákonom určených povinností súvisiacich so správou spotrebných daní. Mestskí a štátni policajti zo Serede podrobili mladistvých dychovým skúškam na požitie alkoholu. Ani v jednom z podnikov porušenie predpisov nezistili.

"Trnavskí colníci plánujú v tomto roku počet takýchto kontrol v trnavskom kraji neustále zvyšovať," zdôraznila hovorkyňa colného úradu Trnava Iveta Švárna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu