Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Cesty na Slovensku sú zjazdné, ich povrch je suchý až vlhký

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, okrem úseku D1 v okolí Popradu, kde na sa vozovke nachádza čerstvý sneh do jedného centimetra. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej internetovej stránke.

Zjazdné sú aj cesty I., II. a III. triedy. Aj v tomto prípade je povrch vozoviek prevažne suchý až vlhký. Vo vyššie položených oblastiach Slovenska sa na cestách miestami nachádza vrstva utlačeného snehu v hrúbke jeden až dva centimetre. Vo východnej časti krajiny sa na cestách miestami nachádza vrstva čerstvého snehu do jedného až dvoch centimetrov.

Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na HP Herlianske Sedlo, Vernár, Huty, Podspády a Hriňová je povrch vozovky pokrytý miestami utlačeným snehom v hrúbke do dvoch centimetrov. HP Ďurďošík a Dargov majú na vozovke vrstvu čerstvého snehu do jedného centimetra.

SSC zároveň upozorňuje vodičov, že cesta I/65 v úseku Kremnica - Kremnické Bane v okrese Turčianske Teplice bola uzatvorená pre požiar vozidla. Od 8.20 hod. je cesta prejazdná v jednom jazdnom pruhu. Premávku riadi polícia.

Na HP Šturec hrozí nebezpečenstvo padania skál na vozovku. Pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu