Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čo je toto za zimu? Kvitnú kvety, poletujú včely a vonku má byť zase jar!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Nenasneží a nenasneží! Teda aspoň nie v nížinách, kde by si už deti konečne tiež radi postavili snehuliaka, alebo sa išli s rodičmi sánkovať. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu bude tento víkend opäť pokračovať prílev teplého vzduchu na naše územie, takže sa dočkáme až 11 stupňov Celzia.

Aj dnes nám však prílev teplého vzduchu prinesie oblačnú až zamračenú oblohu a miestami aj hmlu. Ojedinele sa vyskytne slabý dážď a mrholenie. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 2 až 7, na Podunajskej nížine miestami okolo 9 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo -1 stupňa. Fúkať má juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), na horách však oveľa silnejší.

V sobotu sa treba pripraviť na veľkú, miestami prechodne zmenšenú oblačnosť a na viacerých miestach dážď. Na vrcholoch Tatier sneženie. Nočná teplota klesne na +4 až -1 stupeň, denná dosiahne +3 až +8, na juhozápade okolo 10 stupňov.

Veľa slnka si neužijeme ani v nedeľu, kedy má byť oblačno, cez deň až zamračené. Miestami sa vyskytne občasný dážď a na vrcholoch Tatier sneženie. Nočná teplota zostúpi na +6 až +1, denná sa bude pohybovať v rozmedzí +4 až +9, na juhozápade okolo +11 stupňov. Fúkať bude východný až juhovýchodný vietor rýchlosťou 3 až 7, miestami v nárazoch okolo 12 m/s (10 až 25, nárazy 45 km/h).

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu