Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nákupná horúčka dovoleniek vypukla

Manželia Takáčovci z Košíc sa v cestovnej kancelárii už teraz zaujímali o letnú dovolenku v Bulharsku.
Manželia Takáčovci z Košíc sa v cestovnej kancelárii už teraz zaujímali o letnú dovolenku v Bulharsku.

KOŠICE - Na východe vypukla v cestovkách nákupná horúčka! Košičania sa nechali zlákať výhodnými - niekde až 20-percentnými zľavami zájazdov a silným kurzom koruny.

Na leto a oddych pri mori začali myslieť pravdepodobne aj vďaka mimoriadne miernemu tohtoročnému januáru. V košických cestovkách sa veľmi dobre predávajú najmä Egypt, ale aj taká exotika, ako napr. Maldivy či Kuba. Osvedčenou klasikou sú Grécko, Chorvátsko a Bulharsko.

„Nebývalým záujmom o letné dovolenky sme veľmi prekvapení. Možno aj vzhľadom na slabú zimu ľudia už myslia na oddych pri mori,“ povedala vedúca jednej z košických cestoviek Zlatica Magdová. Značný záujem je už tradične o Egypt, no stabilne letí najmä Grécko. Väčšinou si vyberajú zájazd letecky priamo z Košíc, ktorý na 2 týždne vyjde okolo 15-tisíc. Letná sezóna je v plnom prúde už v zime. Odborníci na cestovný ruch si to vysvetľujú tým, že ľudia vlani obchádzali cestovky na poslednú chvíľu v očakávaní výrazných zliav. Tie súčasné sú však skoro 20-percentné, čiže vôbec netreba váhať. „Klienti majú asi viac peňazí. Vyberajú si komfortnejšie pobyty pri mori v luxusnejších hoteloch. Nie sú to už len dovolenky v Bulharsku či Chorvátsku, ale aj exotika. Seychely, Maldivy, Maurícius alebo čoraz žiadanejšia Kuba...“ uviedli v inej cestovke.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu