Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Plánujete vychutnať si lyžovanie? Orava a Kysuce majú najvhodnejšie podmienky

Kubínska hoľa, Orava
Kubínska hoľa, Orava (Zdroj: Rebecca)

BRATISLAVA - Lyžiarske podmienky na Slovensku nie sú optimálne a snehová vrstva za posledné dva dni klesla o päť až 10 centimetrov. Otvorených je však takmer 70 lyžiarskych areálov. Informovala o tom Ľubica Styková z Holiday Info. Na upravených zjazdovkách je 20 až 40 centimetrov technického snehu, ktorý môže byť počas dňa mokrý.

Najlepšie podmienky aktuálne ponúkajú strediská na Orave a Kysuciach, napríklad Oravská Lesná, Veľká Rača, Kubínska hoľa, Ski Zábava - Hruštín alebo Ski Krušetnica, ďalej tatranské strediská Strednica – Ždiar, Ski Bachledova a Zuberec Janovky, ale aj stredoslovenské areály Jasenská dolina, Tále, Selce – Čachovo a Salamandra resort. Veľmi dobré podmienky sú vo východoslovenských strediskách Litmanová, Levočská dolina, Drienica, Makovica – Nižná Polianka a Jahodná. Vo viacerých strediskách je čiastočná prevádzka, do odvolania sa nelyžuje na Pezinskej Babe a vo Vadičove. 

Pre silný vietor ľudia momentálne nelyžujú ani na Donovaloch – Novej holi, k dispozícii však je časť Záhradište. Mimo prevádzky je aj stredisko Roháče – Spálená pre odstraňovanie následkov veternej kalamity na prístupovej ceste do strediska. Ski Bachledova, Veľká Rača aj Martinské hole sú po včerajšej odstávke otvorené. Podľa predpovede meteorológov sa podmienky pravdepodobne nezlepšia ani najbližšie dva dni. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu